Hungarian (formal)English (United Kingdom)
EURAXESS Hungary
Kutatói ösztöndíjak PDF Nyomtatás E-mail

 

 

A Scientific Exchange Programme NMS-CH 2012. évi ösztöndíjai

 

A svájci SCIEX bilaterális kutatói program ösztöndíjat hirdet magyar kutatók részére svájci kutatókkal való közös kutatási program megvalósítására Svájcban. A programra doktorjelöltek és posztdoktor kutatók jelentkezhetnek bármely tudományterületről. A kutatási program időtartama 6-24 hónap (doktorjelölt kutatók esetében), illetve 6-18 hónap (posztdoktorok esetében).

 

A pályázat beadási határideje (a postabélyegző dátuma): 2012. április 1.

 

Bővebb információ (angol nyelven): http://www.crus.ch/?id=1928

 

 

Az EU 7-es Keretprogram (FP7) PEOPLE Programja

 

A 'Marie Curie Actions' hosszú ideje a legnépszerűbb és megbecsültebb része a Kutatásért és Technológiai Fejlesztésért Közösségi Keretprogramoknak (Community Framework Programmes for Research and Technological Development). Az EU 7-es Keretprogramban a 'Marie Curie Actions' átcsoportosításra került és megerősödött a 'People' néven futó tudományos programban. Ez a teljes mértékben a kutatói humán erőforrásoknak dedikált program 2013-ig jelentős, 4,7 milliárd eurós, költségvetésből gazdálkodik.

További információ:

http://cordis.europa.eu/fp7/dc/index.cfm illetve

http://cordis.europa.eu/fp7/people/cofund_en.html


 

A European Research Council ösztöndíjai

 

A European Research Council (ERC) az első európai finanszírozó testület, amelyet az élvonalbeli kutatások támogatására hoztak létre. Célja, hogy előmozdítsa a tudományos kiválóságot a legjobb, valóban kreatív tudósok, kutatók és mérnökök támogatásával. Az ERC tevékenysége a zászlóshajója az EU 7-es Keretprogram ’Ideas’ programjának. Az ERC ösztöndíjakat olyan projektek nyitott versenyében lehet elnyerni, melyeket származásuktól függetlenül Európában dolgozó vagy ezért Európába költöző kiváló tudású kutatók vezetnek. A fő cél a legjobb ötletek felismerése valamint a legjobb elmék megismerése és a tehetség Európába vonzása.

További információ:

http://erc.europa.eu/index.cfm?fuseaction=page.display&topicID=67

 

 

Az Európai Bizottság Joint Research Centre (JRC) pályázatai

 

A Joint Research Centre (JRC) az Európai Bizottság egyik igazgatósága, amely az EU tudományos és technológia politikai munkáját támogatja. A központ tudása a meghatározott célokra létrejött és alkalmazott kutatásokból ered, melyeket a 7 JRC intézet, valamint a több, mint 1000 köz- és 150 magán szervezet hálózatában végeztek EU tagállamokban és EU-ba belépni kívánó országokban.

További információ:

http://ec.europa.eu/dgs/jrc/index.cfm?
id=2820&obj_id=538&dt_code=HLN&lang=en

 

 

ERASMUS MUNDUS Action 1 - Joint Doctorates (EMJDs) felhívások

 

Az Erasmus Mundus egy együttműködési és mobilitási program a felsőoktatásban, melynek célja, hogy fejlessze az európai felsőoktatás minőségét és elősegítse a dialógust és megértést az emberek és kultúrák között a 3. országokkal történő kooperáció révén. Hozzájárul a felsőoktatásban a humán erőforrás állomány fejlődéséhez és növeli a nemzetközi együttműködések lehetőségét az EU és a 3. országokba történő mobilitás elősegítése által. Az Erasmus Mundus Action 1 Joint Doctorates doktori szintű képzési és kutatási programokat hirdet 3 éves időtartamra.

További információ:

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/results_compendia
/selected_projects_action_1_joint_doctorates_en.php

Módosítás dátuma: 2011. július 12. kedd, 12:46
 

logohun.jpg

Hírek

 

Előadás az EURAXESS támogatásával a Kutatók Éjszakáján

Bővebben...
 

 

Az E*CARE projekt jelentése a magyar kutatók mobilitásának és karrierfejlesztésének irányairól és kihívásairól

Bővebben...
 

Euraxess Álláslehetőségek

EURAXESS Jobs Portal